Mercedes-Benz

Početak prodaje nove Mercedes-Benz C-klase

30.07.2018

nova c-klasa
C-klasa novog izgleda kombinira emocije s inteligencijom. Izgled vozila je posebno definiran prednjim dijelom te dizajnom prednjih i stražnjih svjetala.
Ponuda boja je proširena dodatkom Mojave srebrne metalik i smaragdno zelene metalik boje za limuzinsku i karavansku izvedbu.
Sportska unutrašnjost odiše visokom klasom, uključujući protočne oblike i novu interpretaciju modernog luksuza. 
C-klasa preuzima koncept prikaza iz S-klase s opcijskom, u potpunosti digitalnom instrumentnom pločom koja nudi tri različita stila prikaza: „Classic", „Sport" i „Progressive".  
Nova C-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji, nudeći vozaču aktivnu podršku i višu razinu aktivne sigurnosti u odnosu na prethodnika. U određenim situacijama C-klasa se može voziti i polu-autonomno. Kako bi to bilo moguće mora pozorno pratiti promet: poboljšani sustav kamere i radara omogućuju joj pregled do 500 m naprijed. Nova C-klasa se standardno oprema s proširenim Active Brake Assist sustavom.
ENERGIZING comfort control sustav  je opcija koja povezuje razne sustave udobnosti vozila. On sustavno koristi funkcije klima uređaja (uključujući mirise) i sjedala (grijač, ventilacija, masaža) kao i svjetlosno i glazbeno raspoloženje.
U trenutku predstavljanja na raspolaganju su svi pogonski agregati, osim hibrida koji se očekuje iduće godine, a isti podrazumijevaju i dva potpuno nova motora u C-klasi. Kod benzinaca se radi o novom M264 benzincu u dvije zapremine, 1.5 i 2.0 litarski pri čemu je manji potpomognut „soft-hibrid“ pokretačem-generatorom koji benzincu snage 136kW pomaže sa dodatnih 10kW što sustavu omogućuje ukupnu snagu od gotovo 200 KS. Novi je motor opremljen i podešavanjem bregastih osovina i patentiranom CONICSHAPE tehnologijom obrade cilindara a sve u cilju povećavanja efikasnosti smanjivanja trenja i potrošnje i emisija. Dizelska novost je OM654, najnoviji Mercedesov dizel, predstavljen u E-klasi. Radi se o visoko modernom agregatu koji zadovoljava Euro 6D normu a u C-klasi zamjenjuje dobro poznati 2.2 litarski dizelski agregat a u svojoj manjoj, 1.6 litarskoj inačici i motor iz Renault-Nissan alijanse do sada korišten u C-klasi. Raspon snage se kreće od 90 (C180d) do 180kW (C300d). Preinake je doživio i AMG-ov šesterocilindarski motor u modelu C43 koji od sada razvija 390 ks (+23 u odnosu na model koji zamjenjuje).
Uvoznik je za predstavljanje pripremio i dvije posebne edicije; Sky Edition i Journey Edition. Sky Edition paket na limuzini se sastoji od preklopivog naslona stražnjih sjedala, pripreme za navigacijski sustav, električnog panoramskog krova, središnjieg zaslona visoke rezolucije, grijanih prednjih sjedala, parking paketa s kamerom i komfornog paketa sjedala te nosi uštedu od 50.000 kn a može se kombinirati sa svim motorizacijama. Journey Edition paket se odnosi na karavansku inačicu i identičan je potonjem uz izuzetak panoramskog krova. Ušteda u ovom slučaju iznosi 33.000kn.