Mercedes-Benz

E-klasa All-Terrain

21.09.2016

Zahvaljujući stilskim elementima s terenskim izgledom, All-Terrain ima snažnu i robusnu pojavu s kojom se razlikuje od standardne karavanske izvedbe. Dinamičnost i moderan luksuz spajaju se sa superiornošću, koja ne ostavlja sumnju u status ovog modela, i slijede trenutni dizajnerski izričaj. All-Terrain izvedba još jedan je ambasador Mercedes-Benz dizajnerske filozofije senzualne čistoće koja definira moderan luksuz.
Najuočljivija značajka privlačnog prednjeg kraja je maska u SUV stilu s dvije prečke i integriranom središnjom zvijezdom. Prečke su presvučene u iridij srebrnu boju. Robusnom izgledu također doprinose prepoznatljivi prednji branik i obloge zaštite podvozja, presvučene u srebrnu, kromiranu boju. Gornji dio trodijelnog prednjeg branika lakiran je u boju karoserije, a donji dio izveden je od zrnate crne plastike.
Gledajući sa strane, crni lukovi kotača prepoznatljiva su značajka koja ističe sve-terenski karakter modela. To se također odnosi na bočni prag u jednakoj boji koji uključuje kromiranu letvicu. Tri ekskluzivne izvedbe naplataka, promjera 19 i 20 inča s višim bočnim stranicama, vozilu pružaju samouvjeren izgled, veću udaljenost od tla i veću udobnost na lošijim cestama.
All-Terrain izvedba također uključuje za model specifični trodijelni stražnji branik s gornjim dijelom koji je lakiran u boju karoserije, a donji dio izveden je od zrnate crne plastike. Dodatne tipične SUV značajke uključuju robusnu vanjsku zaštitu praga prtljažnika i zaštitu podvozja u srebrnoj, kromiranoj boji.
Specijalne značajke unutrašnjosti uključuju ekskluzivne All-Terrain obloge od imitacije aluminija i ugljičnih vlakana, sportske papučice od nehrđajućeg čelika s gumenim čepovima i podne prostirke s All-Terrain oznakom. Oprema All-Terrain izvedbe temelji se na AVANTGARDE unutrašnjem paketu, dok su opcijski dostupni EXCLUSIVE i designo dodaci.
All-Terrain model krenut će u prodaju kao izvedba E 220 d 4MATIC (143 kW/194 KS) s novo razvijenim četiri cilindričnim dizelskim motorom. U kratkom roku nakon toga u ponudi će se naći izvedba sa šest cilindričnim dizelskim motorom. Obje izvedbe dolaze u kombinaciji s novim 9G-TRONIC devet-stupanjskim automatskim mjenjačem kao dijelom standardne opreme.
All-Terrain izvedba kao dio standardne opreme uključuje DYNAMIC SELECT sustav. To omogućuje odabir pet programa vožnje s različitim postavkama motora, mjenjača, ESP® sustava i upravljač. Odabirom All-Terrain programa vožnje s prekidačem za odabir programa vožnje, karoserija sa standardnim AIR BODY CONTROL sustavom podiže se za 20 mm do brzine od 35 km/h. Sukladno ovim značajkama prilagođen je rad ESP® sustava, aktivne kontrole naginjanja i kontrole proklizavanja (ASR). All-Terrain program uključuje specijalni prikaz na zaslonu koji uključuje kut upravljanja, razinu vozila, kut nagiba terena i vozila, položaj papučice gasa/kočnica i kompas.
E-klasa All-Terrain doživjet će svjetsku premijeru na Pariškom salonu automobila 2016., a početak prodaje planira se za proljeće 2017.