Sprinter Furgon

Mercedes-Benz Sprinter Furgon

Najbolji Sprinter ikad.

Sa Sprinterom možete mnogo toga prevoziti. Od njegova uvođenja 1995. godine ubraja se među najuspješnija laka gospodarska vozila na svijetu. U klasi koja je po njemu nazvana „Sprinter klasa”, uzor je i dan-danas. Sprinter smo neprekidno poboljšavali za Vas – da bude predvodnik u tehnologiji po pitanju ekonomičnosti i sigurnosti, kao i komfora i dizajna.

Zbog toga se na učinkovitost Sprintera možete osloniti u svakom pogledu: što se tiče ekonomičnosti zbog povoljnih vrijednosti potrošnje od 6,3 l na 100 km, njegove visoke pouzdanosti i naših brojnih usluga servisa, koje Vas – ako želite – prate cijeli dugi radni vijek Sprintera. Što se tiče sigurnosti i komfora, Sprinter je bez premca i po bogatoj ponudi sustava pomoći, kao i po naprednom dizajnu eksterijera.

Tako je Sprinter jak igrač u kojeg se možete pouzdati kad ga zatrebate. Zahvaljujući njegovim brojnim mogućnostima opremanja i individualizacije, za svaku namjenu postoji odgovarajuće vozilo.

Varijante karoserije

Sprinter Furgon

Najbolji u svojoj klasi – uz najveći broj varijanti.

Svaki od naših kupaca suočen je sa sasvim specifičnim izazovima koje mora svladavati u okviru svog svakodnevnog posla. Kako se iz dana u dan zahtjevi povećavaju, tako je i sve više varijanti Sprintera Furgona kako bismo te zahtjeve ispunili.

 • 3 međuosovinska razmaka
 • 4 dužine karoserije
 • 3 visina utovarnog prostora
 • Utovarna dužina do cca 480 cm, visina utovarnog prostora do cca 214 cm.
 • 3 različite varijante krova
 • Furgon s djelomičnim ostakljenjem i sjedala za do 6 osoba dostupni u sklopu dodatne opreme
 • Brojne varijante motora
 • Brojne značajke dodatne opreme
 • Varijante mase: od 3,0 t do 5,0 t
 • U dodatnoj opremi, opterećenje prikolice do 3,5 t za odabrane varijante vozila
 • Korisna nosivost do 2695 kg
 • Utovarni obujam do 17 m3

Djelomično ostakljeni Furgon

Djelomično ostakljeni Furgon

Prijevoz ljudi i materijala bez kompromisa.

Ako osim tereta morate prevoziti i ljude, odgovarajuće rješenje za Vas predstavlja djelomično ostakljeni Furgon. On spaja prednosti furgona s prednostima kombija. Njegovi veliki prozori iza B stupa, komforan ulaz, vrhunska sjedala i mnogo mjesta omogućavaju da do 3 osobe i u 2. redu uživaju u prvoklasnom komforu. Stražnja klupa može se demontirati jednim potezom.

Dodatna oprema za djelomično ostakljeni Furgon:

 • Sjedeća klupa za 2 ili 3 osobe za stražnji red sjedala, opcionalno s naslonima za ruke
 • Uz dvostruko sjedalo za suvozača, prostor za do šest osoba
 • Super Single gume (uz ukupnu dopuštenu masu 4,6 t) koje omogućavaju dodatnih 25 cm utovarne širine između kućišta kotača
 • Pregradna stijena na C stupu (dostupna isključivo uz djelomično ostakljeni Furgon s visokim krovom i 3,5 t ukupne dopuštene mase)

Mnogo prostora za sve Vaše planove.

Utovarni prostor

Mnogo prostora za sve Vaše planove.

Profesionalna prijevoznička rješenja uvijek su rađena po mjeri. Bilo kao Furgon s utovarnim prostorom velikog obujma, bilo s onim u djelomično ostakljenoj izvedbi s drugim redom sjedala. Tri međuosovinska razmaka, tri visine utovarnog prostora, četiri dužine karoserije, električna stepenica u dodatnoj opremi, obloge prostora za teret cijelom visinom i praktične varijante pregradne stijene omogućavaju Vam da svoj novi Sprinter skrojite po sebi i svojim potrebama.

Zahvaljujući raznim napravama za osiguravanje tereta, prostor je optimalno iskorišten: pregradne stijene, vodilice za zatezanje i prsteni za sidrenje omogućavaju Vam učvršćivanje tereta tako da se on ne pomiče za vrijeme vožnje.

Super Single gume

Super Single gume

Manje je više

Stvar je centimetara: u sklopu dodatne opreme, Super Single gume na stražnjoj osovini Sprintera ukupne dopuštene mase 4,6 t omogućavaju dodatnih 25 cm utovarne širine u odnosu na dvostruke gume.

U praksi to je značajno povećanje utovarnog prostora jer sad zahvaljujući manjem razmaku između kućišta kotača euro palete možete utovariti okomito u odnosu na smjer vožnje.

Vrata

Sprinter - vrata

Natovaren brojnim mogućnostima.

Sprinter je otvoren za sve što olakšava Vaš svakodnevni rad. Zahvaljujući širokim kliznim i stražnjim vratima u utovarni prostor Furgona veličine do 17 m3 možete, ovisno o potrebi, utovarivati s 3 strane. Što god da naumite, Vaš Vam Sprinter to omogućava, čak i kad trebate utovariti sedam euro paleta. Naime, s tri međuosovinska razmaka, četiri dužine karoserije i tri različite visine krova Sprinter je Vaše savršeno rješenje za prijevozničke zadatke.

Zahvaljujući sljedećoj opremi, utovar i istovar u Vašem Sprinteru mogu se obaviti još sigurnije, učinkovitije i komfornije:

 • Otvaranje stražnjih vrata do bočne stijene
 • Električna stepenica za klizna vrata utovarnog prostora
 • KEYLESS ENTRY & SLIDE i električna stepenica za klizna vrata utovarnog prostora
 • Praktične varijante pregradne stijene
 • Spuštanje vozila za cca 30 mm serijski za ukupnu dopuštenu masu 3,5 t
 • Varijabilni sustav za osiguravanje i zatezanje tereta

Pretinci za odlaganje

Pretinci za odlaganje

Brižnost se ogleda u detaljima

Sprinter nudi prostor za odlaganje, držače i pretince za važne predmete koji se koriste svaki dan. Skrojeno po mjeri za praktične potrebe u različitim djelatnostima.

Primjerice, otvoreni pretinci iznad vjetrobranskog stakla za vozača i suvozača u serijskoj opremi. Svaki od ovih pretinaca ima kapacitet do 16 kg. Papiri, dokumenti i drugi predmeti mogu se pospremiti kako bi prostor bio uredan.

U Sprinteru s visokim ili supervisokim krovom pretinac za odlaganje između krova i stropa dio je standardne opreme.

Pretinac za odlaganje u sredini kokpita u dodatnoj opremi ima preklopivi poklopac. Zahvaljujući tome, na dohvat ruke Vam je dodatni prostor za odlaganje, primjerice, prijenosnog računala, mapa, osobnih predmeta ili špediterske dokumentacije i autokarata, a da oni pritom ne budu izloženi neželjenim pogledima.

U sklopu dodatne opreme nasloni za leđa vozačevog i suvozačevog sjedala mogu se opremiti mrežama za odlaganje – idealno mjesto za odlaganje novina, među ostalim.

Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Saznajte više