Mercedes-Benz

Pregled

Održivost zahvaljujući tehnološkoj raznovrsnosti.

Mercedes-Benz već duže vrijeme intenzivno radi na inovacijama održive mobilnosti. Osim optimizacije dostupnih motora s unutrašnjim sagorijevanjem, motora na prirodni plin, ključnu ulogu igraju i hibridni i sustavi električkog pogona.

Efficiency paket

Ovaj Efficiency paket uključuje različite komponente ovisno o modelu (Vito ili Sprinter) koji zajedničkim djelovanjem imaju pozitivni učinak na potrošnju goriva.

E-CELL (sustav električkog pogona)

S modelom Vito E-CELL ostvarenje sna o mobilnosti s nultom razinom emisija sve je bliže:
To je prvo potpuno električno Mercedes-Benz lako gospodarsko vozila

HYBRID

Motor s unutrašnjim sagorijevanjem susreće električki pogon – ovaj sustav hibridnog pogona u jednom vozilu ujedinjuje prednosti obje vrste pogona. U budućnosti će najviše koristi od ove kombinacije pogona imati vlasnici lakih gospodarskih vozila koji cijene fleksibilnost što se tiče polja uporabe.

NGT

Od svih goriva koja se danas koriste, prirodni plin ima najveću gustoću energije i proizvodi najmanje emisija čestica. Pogonski sustav na prirodni plin iskorištava ove značajke – i kombinira ih s atraktivnim ekonomskim koristima.

LGT

Uz BlueEFFICIENCY LGT tehnologiju istovremeno se odlučujete i za ekonomičnost i ekologiju. A u svakom trenutku ste fleksibilni, zahvaljujući konfiguraciji s dvije vrste goriva (bi-fuel) i već širokoj mreži pumpnih stanica za ukapljeni plin (LPG).

BlueTEC

BlueTEC je tehnološki napredna SCR dizelska tehnologija iz Mercedes-Benza.