Mercedes-Benz

CLS Coupé.

Mercedes-Benz CLS Coupé

Prvi susret. I sve je drukčije. Pogled je prikovan. Za jasnoću percepcije, za glasoviti dizajn. Odjednom je ovdje: želja za posjedovanjem. Ponekad je dovoljan trenutak i više ne možete odoljeti.

Istinska čežnja  za nečim posebnim.

Prvo iskustvo. Trenutačna očaranost. Svilenkasta snaga  6-cilindarskog rednog  motora oduvijek privlači ljubitelje automobila. Svako ubrzanje postaje osjetilni doživljaj i tjera Vas da želite još.

Ustrajno osvaja.

Njegov pogled izaziva. Prednji dio samosvjesno se naginje prema naprijed. Prednja svjetla MULTIBEAM LED, u dodatnoj opremi, s dugim svjetlima ULTRA RANGE isijavaju kompletnu snagu inovacija. Između njih sjaji rešetka strukture dijamanta čije konture podsjećaju na legendarne trkaće automobile. Odlučna u namjeri da osvoji cestu i srca pravih automobilističkih zanesenjaka.

Mercedes-Benz CLS

Zadivljenost raste svakim zavojem.

Je li Vam poznat onaj osjećaj kad se u pravo vrijeme nalazite na pravom  mjestu? U novom modelu CLS neprestano Vas prati. Naime, adaptivne opcije podvozja DYNAMIC BODY CONTROL i AIR BODY CONTROL omogućavaju  optimalno prilagođavanje svakoj situaciji u vožnji.

Mercedes-Benz CLS

Kokpit sa širokim zaslonom pretvara informaciju u fascinaciju.

Zaslon s instrumentima donosi dosad nepoznate mogućnosti informiranja vozača. Radi se o digitalnom  kombiniranom instrumentu koji zajedno sa zaslonom multimedijskog sustava čini kokpit sa širokim zaslonom u dodatnoj opremi. I jedan i drugi zaslon imaju dimenzije 31,2 cm (12,3"), a informacije se prikazuju u visokoj rezoluciji. Vozač može birati između tri stila prikaza, „klasičnog”, „sportskog” i „progresivnog”.

Mercedes-Benz CLS

Novi sustavi pomoći: inteligentno automatizirani.

Djelomice automatizirana vožnja, autonomno kočenje i aktivno podržavanje vozača na autocestama, magistralnim cestama pa čak i u gradu. Prilagođavanje svjetala situaciji u bilo koje doba dana i noći. To je Mercedes-Benz Intelligent Drive. Vozač se u gotovo svakoj situaciji u prometu sveobuhvatno rasterećuje pa znatno opušteniji stiže na odredište.

Mercedes-Benz CLS

Prednja svjetla MULTIBEAM LED.
Veliko inženjersko umijeće. Mala umjetnička djela.

Izuzetno brzo i precizno prilagođavanje svjetala za vožnju trenutačnoj situaciji u prometu omogućava MULTIBEAM LED dostupan u dodatnoj opremi. 84 LED žaruljice kojima se može individualno upravljati omogućavaju uključivanje svjetla upravo tamo gdje je potrebno. Ukupno četiri upravljačka uređaja 100 puta u sekundi izračunavaju idealnu svjetlosnu sliku koristeći pritom informacije kamere smještene iza vjetrobranskog stakla. Markantna LED stražnja svjetla gotovo su mala umjetnička djela. Tehnologija Edge Light osigurava izgled visoke kvalitete i s dojmom dubine.

Mercedes-Benz CLS

Komforno upravljanje ENERGIZING –
obnovite snagu i koncentraciju.

Komforno upravljanje ENERGIZING, dostupno u dodatnoj opremi, umrežava različite komforne sustave u precizno definirane programe. To Vas može aktivirati u monotonim situacijama u vožnji ili ciljano razviti ugodu. Integrirani su klimatizacija, mirisi/ionizacija, glazba i video zapisi te masaža, zagrijavanje i provjetravanje sjedala. Bitan sastavni dio čini serijska ambijentalna rasvjeta. Na spektakularan način naglašava unutrašnjost vozila, primjerice osvijetljenim ventilacijskim otvorima koji čak i na namještanje temperature  reagiraju bojom.

Mercedes-Benz CLS

DYNAMIC BODY CONTROL: pritisak na tipku koji mijenja sve.

Opcionalno podvozje DYNAMIC BODY CONTROL s adaptivnom amortizacijom za prednju i stražnju osovinu omogućava  individualno namještanje amortizacije – za razliku od sustava zračnog ovjesa AIR BODY CONTROL, temelji se na komfornom podvozju iz serijske opreme. Vozač može jednim dodirom prekidača sustava DYNAMIC SELECT u središnjoj konzoli  namjestiti karakteristike podvozja prema vlastitoj želji i stilu vožnje te u skladu s karakteristikama dionice i stanjem kolnika. Sustav regulacije ljuljanja i naginjanja automatski smanjuje kretanje karoserije. U stupnjevima „Sport” i „Sport+”  povećava se djelovanje amortizera čime se agilnost vozila podiže na razinu sportskog automobila.

Mercedes-Benz CLS

Performans sa stilom.

Svaki Mercedes-AMG predstavlja specifično remek-djelo s jedinstvenim karakterom. Ono što ujedinjava naša vozila visokih performansi i sportske automobile njihov je nesputani sportski duh. Njihova strast prema najboljim performansama nastaje tamo gdje se inženjersko umijeće susreće sa sasvim posebnim stavom: duhom AMG-a. Vjerujemo da uvijek iznova moramo pokušavati pomaknuti
granice kako bismo postigli nove ciljeve. Ništa ne prihvaćamo kao činjenicu. Jer granice stvaraju ljudi te ih stoga upravo oni i mogu srušiti. Takvim karakterom stvaramo izvrsne performanse za autosport – i cestu.

Mercedes CLS AMG
Mercedes-Benz CLS
Mercedes me

Mercedes me connect:
Digitalne usluge za Vas i vaš CLS.

Mercedes me connect usluga umrežuje vas s vašim vozilom i pruža vam digitalne usluge, kao što su primjerice: status vozila na zahtjev, podatke o lokaciji...

Saznajte više