Mercedes-Benz

Svaki milimetar je bitan.

Mercedes-Benz originalne gume i kompleti kotača.

Najvažnije sigurnosno pravilo na cestama u zimskim uvjetima glasi: Što manji profil guma, to dulji put kočenja.

Kod nove zimske gume dubina profila iznosi oko 8 mm. Ukoliko se radi o zimskim uvjetima na cesti, preporuča se zamjena guma već kod dubine profila od 4 mm.

Siguran profil gume.

Kad je riječ o profilu Vaših zimskih guma, vrijedi jedno jednostavno pravilo: što je manji profil, to je dulji zaustavni put.

Pritom je golema razlika između zakonski propisane razine i optimalne razine. Optimalni učinak kočenja postiže se s profilom od 8 mm. Kad je riječ o smanjenu opasnosti od akvaplaninga na najmanju moguću mjeru, važan je svaki milimetar. Na primjer, zaustavni put guma s profilom od 2 mm do 70 % je dulji u odnosu na gume s profilom od 8 mm. Zato preporučamo promjenu guma kad se profil istroši na 4 mm. Najkasnije tada!!

Udobnija vožnja. Brže zaustavljanje.

50% kraći put kočenja: na snijegu i ledu zimske su gume najveća sigurnosna prednost.

U hladnijim mjesecima zimske su gume, u odnosu na ljetne, u značajnoj prednosti, kako kod puta kočenja, tako i kod ponašanja prilikom vožnje. Njihov poseban sustav lamela i mekana, elastična mješavina kaučuka osiguravaju učinkovito međudjelovanje s površinom kolnika. Ljetne gume, naprotiv, na zimskim temperaturama gube sposobnost prijanjanja, jer mješavina kaučuka postaje tvrđa.

Rezultat je veća sigurnost: zimske gume na hladnom i mokrom kolniku imaju oko 10% kraći put kočenja u odnosu na ljetne gume- na kolnicima na kojima se nalazi snijeg čak i do 50%!

Preuzmite brošuru s cjenikom guma: